NAJNOWSZE SŁOWNICTWO POLSKIE
Zamknij

Nowi Użytkownicy

Dołącz do Obserwatorium!
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać hasła, komentarze i zdjęcia.
lub
Zarejestruj się tutaj

Obecni Użytkownicy

Zaloguj się na swoje konto
lub
Nie pamiętasz hasła?
HASŁO

seleryba

Drukuj
WARIANTY

selerryba

DEFINICJA

«danie kuchni bezmięsnej, którego głównym składnikiem jest seler, imitujące danie rybne»

PRZYKŁADY UŻYCIA

Rozgrzej olej na patelni i smaż selerybę około 2 minuty z każdej strony. Przed podaniem posyp koperkiem (jemykremy.pl).



Dzisiaj mam dla Was absolutną petardę – pieczona seleryba przed Wami. W Internetach możecie znaleźć mnóstwo wersji seleryby. Zazwyczaj się smaży, ale ja nie przepadam za panierowaniem i smażeniem. Postawiłam więc na pieczenie i panierkę zaczerpniętą z moich ukochanych pieczonych skrzydełek z kalafiora z lekkimi zmianami (kucharkawbaletkach.pl).

WIZUALIZACJE Zobacz w grafice Google
DATA Rejestracja hasła: 28.06.2024, 16.46, ostatnia aktualizacja hasła: 06.05.2025, 01.06
AUTOR Tomasz Dec
REDAKTOR Maciej Czeszewski
facebook