HASŁO |
seleryba
|
WARIANTY | selerryba |
DEFINICJA | «danie kuchni bezmięsnej, którego głównym składnikiem jest seler, imitujące danie rybne» |
PRZYKŁADY UŻYCIA |
Rozgrzej olej na patelni i smaż selerybę około 2 minuty z każdej strony. Przed podaniem posyp koperkiem (jemykremy.pl). Dzisiaj mam dla Was absolutną petardę – pieczona seleryba przed Wami. W Internetach możecie znaleźć mnóstwo wersji seleryby. Zazwyczaj się smaży, ale ja nie przepadam za panierowaniem i smażeniem. Postawiłam więc na pieczenie i panierkę zaczerpniętą z moich ukochanych pieczonych skrzydełek z kalafiora z lekkimi zmianami (kucharkawbaletkach.pl). |
WIZUALIZACJE | Zobacz w grafice Google |
DATA | Rejestracja hasła: 28.06.2024, 16.46, ostatnia aktualizacja hasła: 06.05.2025, 01.06 |
AUTOR | Tomasz Dec |
REDAKTOR | Maciej Czeszewski |