NAJNOWSZE SŁOWNICTWO POLSKIE
Zamknij

Nowi Użytkownicy

Dołącz do Obserwatorium!
Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać hasła, komentarze i zdjęcia.
lub
Zarejestruj się tutaj

Obecni Użytkownicy

Zaloguj się na swoje konto
lub
Nie pamiętasz hasła?
HASŁO

peklosól

Drukuj
DEFINICJA

pot. «sól do peklowania»

PRZYKŁADY UŻYCIA

Najważniejszą zaletą peklosoli jest zahamowanie rozwoju bakterii jadu kiełbasianego oraz innych groźnych dla zdrowia drobnoustrojów (fajnyogrod.pl).



Peklosól to środek, dzięki któremu nasze wędliny, kiełbasy oraz wędzonki uzyskują trwałość oraz niepowtarzalny kolor i smak (czerwonygrzybek.pl).

WIZUALIZACJE Zobacz w grafice Google
DATA Rejestracja hasła: 15.10.2020, 09.00, ostatnia aktualizacja hasła: 19.10.2020, 07.14
AUTOR Patrycjusz Pilawski
REDAKTOR Maciej Czeszewski
facebook