HASŁO |
cevapcici |
WARIANTY | ćevapčići, rzadziej czewapcziczi |
WYMOWA | ciewapcici |
DEFINICJA | «podłużny kotlet z mięsa mielonego, charakterystyczne danie kuchni bałkańskiej» |
PRZYKŁADY UŻYCIA |
Ćevapčići można też usmażyć klasycznie albo upiec na grillu (margarytka.blogspot.com). Po powrocie do kraju zaczęłam szukać przepisów na cevapvcici (balkanyrudej.pl). Czewapcziczi to coś podobnego do naszych mielonych, ale o niebo lepsze (forum.gazeta.pl). |
WIZUALIZACJE | Zobacz w grafice Google |
ODSYŁACZE |
burger, caprese, chorizo, czekadełko, dip, dipówka, frittata, homing, hummus, kimchi, tahini, tempura, wasabi, wrap, zupka chińska |
DATA | Rejestracja hasła: 01.11.2015, 19.52, ostatnia aktualizacja hasła: 09.11.2015, 21.34 |
AUTOR | Jerzy Buczek |
REDAKTOR | Jan Burzyński |